Artikel toegevoegd aan de winkelwagen

Retourneren en ruilen


Hoe meld ik als particulier online mijn retour aan?

Dit doe je gemakkelijk en snel via info@mielePro.nl en of bel onze klantenservice (026) 82 00 266.
Wij sturen u een retour label en of maken een ophaalopdracht voor onze transporteur. Jij kunt alvast starten met het product in de originele verpakking te verpakken.

Hoe moet ik mijn product inpakken om het terug te sturen?

Gebruik een stevige verpakking, het liefst de originele. Op die manier is de kans op beschadigingen zo klein mogelijk. Heb je de originele verpakking niet meer in huis? Geen probleem, we bekijken de staat van je teruggestuurde product en bepalen aan de hand daarvan wat de eventuele waardevermindering is.

Je verpakte product kun je verzenden in een stevige doos die je goed afsluit.

Product ingepakt? Print je verzendlabel uit en plak deze op de doos. Het label wordt gratis per mail toegestuurd na het contact met onze klantenservice.

Zodra het product bij ons binnen is wordt deze gecontroleerd op: originele verpakking, eventuele beschadigingen en gebruikerssporen, compleetheid, en of deze gebruikt is. Is dit allemaal akkoord en conform afspraak dan wordt het aankoopbedrag binnen 7 werkdagen retour gestort op u bankrekening.

Halen jullie mijn product thuis op of moet ik deze zelf retourneren?

Dit is afhankelijk van product. We bieden voor kleine producten een andere oplossing dan voor grote producten.
* Bij veruit de meeste producten vragen we je om het product zelf naar ons toe te sturen. Pak het product in en stuur deze via een PostNL-punt bij jou in de buurt.

* Grote producten zoals witgoed en keukenapparatuur komen we in de meeste gevallen op afspraak bij je thuis ophalen.

Voor juist uitgevoerde diensten van monteurs geven we geen geld terug. Hieronder vallen: installatie- en inbouwkosten;

Krijg ik na retourneren het volledige aankoopbedrag terug?

Vaak wel. Maar het is logischerwijs wel afhankelijk van de staat van je product. Om het volledige aankoopbedrag terug te krijgen is het belangrijk om je product in de originele staat, compleet en onbeschadigd terug te sturen.

Anders bepalen we aan de hand van de staat van je product wat de waardevermindering is.

Bekijk het product gerust zoals je in de showroom zou doen. Voorbeeld: haal de kookplaat uit de doos en bekijk hem van alle kanten, maar sluit hem niet aan en ga er niet mee koken.

Waarom krijg ik minder geld terug voor mijn geretourneerde product?

Dan is je product waarschijnlijk niet in de originele staat teruggestuurd, incompleet en of aangesloten en gebruikt. In dat geval bepalen we aan de hand van de staat wat de waardevermindering is. Deze kan maximaal oplopen tot 25% van het de productprijs

Het uiteindelijke bedrag dat je ontvangt wordt bepaald met de volgende beoordelingspunten en factoren:

- Beschadiging van het product;
- Geen originele verpakking meer;
- Compleetheid van het product;
- Is het product aangesloten geweest en gebruikt.

Hoe meld ik als zakelijke online koper mijn retour aan?

Bedenktijd bij verkoop op afstand business to business (B2B).

U heeft als zakelijke klant geen wettelijke bedenktijd bij online aankoop op afstand business to business (B2B). Koopt u de apparaten zakelijk dan vervalt de wettelijke bedenktijd.

De Wet koop op afstand en de bedenktijd van 14 dagen geldt niet als u als ondernemer iets bij ons online koopt. Bij verkoop van goederen en diensten tussen bedrijven (B2B) gelden de algemene regels van koop.